1. Ratatouille met aubergine, courgette, tomaat, paprika, look, ui en verse kruiden.
    Lekker bij lamsvlees
     
  2. Plakjes gegrilde aubergine in lasagne.
     
  3. Melanzane alla Parmigiana: gegrilde aubergine met buffelmozzarella, Parmigiano Reggiano en saus van verse tomaten, afgewerkt met verse basilicum.
     
  4. Pasta alla norma: Siciliaans pastagerecht met aubergine, tomaten, look, ricotta en verse basilicum.
     
  5. Aubergines gevuld met gehakt en pijnboompitten.
     
  6. BBQ tip:brochettes met verschillende soorten aubergine.
     
  7. Pizza van aubergine:
    Snij een aubergine in de lengte in dunne plakken en gril met olijfolie en fleur de sel gaar in de oven.
    Beleg met verse tomatensaus en buffelmozzarella en gril nog even verder in de oven of op de barbecue.
    Werk af met verse basilicum.

 

Bewaar mediterrane groenten zoals aubergine, courgette, paprika, tomaten… best op kamer- of keldertemperatuur en niet in de koelkast.