Zelfgemaakte appeltjes in de oven met veenbessencompot van Pipaillon


Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 4 stevige rosine appels 
  • 1 pot veenbessensaus Pipaillon 
  • 1 sinaasappel (sap en rasp, optioneel)
  • Handje walnoten grof gehakt (optioneel)
  • 1 eetlepel alpinohoning 

Voorbereiding:
Verwarm de oven voor op 180°C.

Appelen voorbereiden:
Snijd een klein hoedje van de appelen af.
Snijd vervolgens de schil lichtjes horizontaal in om te voorkomen dat de appel barst tijdens het bakken.
Hol de appelen een beetje uit (niet te diep, er moet voldoende vruchtvlees overblijven).

Vullen:
Steek een klein klontje boter in het midden van elke appel (ongeveer 5 g per appel).

Bakken:
Plaats de appelen in een ovenschaal.
Schuif de schaal 30 minuten in de oven.

Garneren:
Haal de schaal uit de oven en vul de appelen met de veenbessensaus van Pipaillon.
Zet ze nog 10 minuten in de oven om de smaken goed te laten samenkomen.
 

Ingrediënten

Voeg Veenbessensaus 200g toe aan favorieten
Veenbessensaus 200g
Veenbessensaus 200g 200 gr 690/stuk € 34,50 / kg
Veenbessensaus 200g
Voeg Appel Rosine toe aan favorieten
Appel Rosine
Appel Rosine ± 350 gr 390/kg € 3,90 / kg
Appel Rosine
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Alpinohoning 250g toe aan favorieten
Alpinohoning 250g
Alpinohoning 250g 250 gr 1820/stuk € 72,80 / kg
Alpinohoning 250g
Voeg Walnoten toe aan favorieten
Walnoten
Walnoten 1250/kg € 12,50 / kg
Walnoten
Voeg Sinaasappel toe aan favorieten
Sinaasappel
Sinaasappel ± 300 gr 440/kg € 4,40 / kg
Sinaasappel