Recept: hertenkalffilet met aardappelgratin en gebakken witloof

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 720 g hertenkalffilet (180 g per persoon)
  • 400 g aardappelgratin
  • 8 stronkjes gebakken witloof
  • 250 g fine champagnesaus

Aan de slag: 

  1. Laat het vlees eerst mooi op kamertemperatuur komen.
     
  2. Kruid met flink wat peper van de molen en korst het vlees aan beide zijde aan (± 4 min. / kant). Plaats het vlees daarna10 à 12 min. in de voorverwarmde oven op 180 °C.
     
  3. Haal uit,dek af met aluminium folie en laat 10 à 12 min. rusten op een warme plek.
     
  4. Doe de gratin en het witloof in de oven.
    Versnij de aardappelgratin in kleinere porties per persoon, het witloof kan zo de oven in.
    De gratin heeft een 12-tal min. nodig, het witloof is warm na 10 min.
     
  5. Warm ondertussen de saus op.
    Laat niet meer inkoken

 

Serveertip: 

  • Schik een tweetal sneetjes vlees op het bord.
  • Leg je witloof op en rond het vlees. Je kan er eventueel eentje in de lengte middendoor snijden om extra volume te geven.
  • Leg er een stukje gratin bij.
  • Werk af met een lepeltje saus.
  • Serveer de extra saus met een kannetje aan tafel.

Ingrediënten