Tomatensaus van bij CRU.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 1 bokaal Pomodori passati
  • 1 bokaal Belfond-fond naar keuze
  • Enkele takjes tijm
  • 1 ui
  • 1 teentje look
  • 1 dl rode wijn
  • Ladopetra-olijfolie
  • Peper en zout

 

Aan de slag: 

  1. Snipper de ui en look fijn en stoof aan in olijfolie samen met de tijm.
     
  2. Blus met de rode wijn en roer tot wanneer de alcohol verdwenen is.
     
  3. Voeg de fond en de bokaal passati toe.
     
  4. Kruid met peper en zout.
     
  5. Laat de saus pruttelen op laag vuur.
     
  6. Indien een gladdere saus gewenst, kan je de saus zeven.
     

Lekker bij:

  • Balletjes van kalfsgehakt – gebruik voor de saus dan de Belfond-kalfsfond
  • Als basis voor je bolognaisesaus – gebruik voor de saus de Belfond-rundfond of –groentenbouillon
  • Bij een stukje vis – gebruik voor de saus de Belfond-visfumet en witte wijn

Ingrediënten

Voeg Pomodori passati 700 g toe aan favorieten
Pomodori passati 700 g
Pomodori passati 700 g 700 gr 900/stuk € 12,86 / kg
Pomodori passati 700 g
Voeg Groentefond 240ml toe aan favorieten
Groentefond 240ml
Groentefond 240ml 240 ml 390/stuk € 16,25 / l
Groentefond 240ml
Voeg Tijm grote kluit toe aan favorieten
Tijm grote kluit
Tijm grote kluit 320/stuk
Tijm grote kluit
Voeg Ajuin geel toe aan favorieten
Ajuin geel
Ajuin geel ± 230 gr 320/kg € 3,20 / kg
Ajuin geel
Voeg Olijfolie Ladopetra 500ml toe aan favorieten
Olijfolie Ladopetra 500ml
Olijfolie Ladopetra 500ml 500 ml 1520/stuk € 30,40 / l
Olijfolie Ladopetra 500ml
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 690/stuk € 10,62 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 790/stuk € 7,90 / 100gr
Fleur de sel Griekenland