Wat heb je nodig? (4 pers.)

• 8 stronkjes Brussels grondwitloof
• 2 takjes tijm
• Microgroentjes
• 40 g ongezouten hoeveboter
• ½ Cru-peperkoek
• 2 el honing
• 2 el balsabamo
• Peper en fleur de sel
• 50 g Cashel Blue (afwerking)

Hoe ga je te werk?

  1. Stoof de witloofblaadjes in boter, voeg de tijm, honing en balsabamo toe en laat licht karamelliseren. Kruid met peper en fleur de sel en laat 10 min. zacht garen.
  2. Steek met een uitsteekring (± 7 cm) 4 schijfjes peperkoek van 1 cm dik uit en toast 5 min. op 180 °C tot licht krokant.
  3. Zet de uitsteekring op het bord, leg de peperkoek als bodem, vul met warm witloof en druk lichtjes aan. Neem de ring weg.
  4. Werk af met verkruimelde Cashel Blue en microgroentjes.

Ingrediënten

Voeg Brussels grondwitloof vrac toe aan favorieten
Brussels grondwitloof vrac
Brussels grondwitloof vrac ± 110 gr 1480/kg € 14,80 / kg
Brussels grondwitloof vrac
Voeg Peperkoek toe aan favorieten
Peperkoek
Peperkoek 2350/kg € 23,50 / kg
Peperkoek
Voeg Cashel Blue toe aan favorieten
Cashel Blue 3785/kg € 37,85 / kg
Cashel Blue
Voeg Tijm grote kluit toe aan favorieten
Tijm grote kluit
Tijm grote kluit 200 gr 350/stuk € 1,75 / 100gr
Tijm grote kluit
Voeg Original mix 50g toe aan favorieten
Original mix 50g 595/stuk
Original mix 50g
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 415/stuk € 16,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Balsabamo azijn toe aan favorieten
Balsabamo azijn
Balsabamo azijn 250 ml 1990/stuk € 79,60 / l
Balsabamo azijn
Voeg Fleur de sel Griekenland toe aan favorieten
Fleur de sel Griekenland
Fleur de sel Griekenland 100 gr 820/stuk € 8,20 / 100gr
Fleur de sel Griekenland
Voeg Zwarte peper Ilanga 65g toe aan favorieten
Zwarte peper Ilanga 65g
Zwarte peper Ilanga 65g 65 gr 720/stuk € 11,08 / 100gr
Zwarte peper Ilanga 65g