Recept: risotto met asperges en Parmigiano Reggiano.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • Een bussel asperges
  • ½ Sjalot
  • Rijst van Acquerello
  • Sioen Hoeveboter
  • Gevolgeltefond van Belfond
  • Gemalen Parmigiano Reggiano
  • Een schuitje witte wijn

Aan de slag:

  1. Schil een bussel asperges en breng de aspergeschillen aan de kook. Zet dan het vuur wat zachter en laat nog een kwartier trekken.
    Dit is de asperge bouillon.
     
  2. Stoof een sjalotje samen met de Acquerellorijst glazig in boter.
     
  3. Voeg een beetje boter en een scheutje wijn toe als de rijst begint te knetteren. Laat even uitkoken en voeg beetje bij beetje de aspergebouillon toe. Laat telkens opnieuw uitkoken tot de rijst gaar is. Voeg extra  gevolgtefond toe indien nodig.
     
  4. Leg gekookte stukjes asperge bij de risotto als de rijst gaar is. Voeg dan flink wat Parmigiano Reggiano toe samen met wat blokjes hoeveboter.
     
  5. Kruid af naar smaak met peper, fleur de sel en wat verse peterselie.

Ingrediënten

Voeg Sjalot toe aan favorieten
Sjalot
Sjalot ± 20 gr 560/kg € 5,60 / kg
Sjalot
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Parmigiano schilfers toe aan favorieten
Parmigiano schilfers
Parmigiano schilfers ± 80 gr 4650/kg € 46,50 / kg
Parmigiano schilfers
Voeg Sylvaner Mouton bleu toe aan favorieten
Sylvaner Mouton bleu
Sylvaner Mouton bleu 750 ml 1590/fles € 21,20 / l
Sylvaner Mouton bleu