Salade van Brussels grondwitloof, boerenham en brokkelkaas

Ingrediënten voor 4 personen:   

  • 3 eieren    
  • 30 g traditionele CRU-mosterd    
  • Scheutje witte wijnazijn    
  • 50 ml zonnebloemolie    
  • 4 kropjes Brussels grondwitloof    
  • 8 sneetjes gedroogde boerenham    
  • Handje brokkelkaas    
  • Enkele sneetjes CRU-brood, bv. tarwe natuur    

 

Aan de slag: 

  1. Start met de mosterddressing: meng 2 eieren en 1 eierdooier in een hoge maatbeker.
     
  2. Voeg 30 g traditionele mosterd, een scheutje witte wijnazijn en 50 ml zonnebloemolie toe.
     
  3. Mix met een staafmixer tot een mooi egale dressing en kruid naar smaak met peper en zout. 
     
  4.  Haal de buitenste bladeren van het grondwitloof en snijd de kern in vieren.
     
  5. Meng dit met de mosterddressing en serveer met fijn gesneden boerenham, stukjes brokkelkaas en wat krokant gebakken  Tarwe CRU-broodcroutons.

Ingrediënten

Voeg Hoeve eieren Large 6 stuks toe aan favorieten
Hoeve eieren Large 6 stuks
Hoeve eieren Large 6 stuks 385 gr 360/doos € 9,35 / kg
Hoeve eieren Large 6 stuks
Voeg Mosterd op traditionele wijze 210 ml toe aan favorieten
Mosterd op traditionele wijze 210 ml
Mosterd op traditionele wijze 210 ml 210 ml 500/stuk € 23,81 / l
Mosterd op traditionele wijze 210 ml
Voeg Gedroogde boerenham 80g toe aan favorieten
Gedroogde boerenham 80g
Gedroogde boerenham 80g 80 gr 420/stuk € 52,50 / kg
Gedroogde boerenham 80g
Voeg Oude brokkelkaas toe aan favorieten
Oude brokkelkaas
Oude brokkelkaas ± 250 gr 3280/kg € 32,80 / kg
Oude brokkelkaas
Voeg Tarwe natuur toe aan favorieten
Tarwe natuur
Tarwe natuur 800 gr 460/stuk € 5,75 / kg
Tarwe natuur