We nemen je terug mee naar vroeger met de artisanale aardappelkroketjes van ons metier ‘Keuken’.

Van sommige recepten blijf je af, maar als het nog net dat tikkeltje beter kan, nog dichter bij de essentie, dan gaan we daar bij CRU resoluut voor.

Dit was het geval voor onze aardappelkroketjes.
Het recept werd opnieuw onder de CRU-loep genomen waaruit bleek dat we de aardappelkroketjes nog artisanaler konden maken.

De ingrediënten beperken zich tot aardappelen, ei, peper, zout, nootmuskaat en paneermeel (puur broodkruim).
En de kroketjes worden tot lange cilinders gedraaid en met de hand in stukjes gesneden en gepaneerd.
Echt zoals grootmoeder het vroeger klaarmaakte!

De aardappelen die gebruikt worden zijn bintjes.
Waarom?

Het is een aardappel die het hele jaar door goed is van smaak en ook een stabiel zetmeelgehalte heeft.
Dat tweede zorgt ervoor dat de textuur steeds dezelfde blijft en dat komt onze recepten ten goede.
Net daarom gebruiken we het bintje voor al onze aardappelbereidingen (aardappelpuree, CRU-frieten, tartiflette, …).

Het stopt niet: we zijn ook samen met de partner de zoektocht gestart naar een duurzamere verpakking voor onze aardappelkroketjes.
Die komt er dus nog aan!


Tips voor het perfect kroketje:  

  • Zet je frituur op 180 °C
  • Leg niet te veel kroketjes in 1x in de frituur
  • Bak de kroketjes 4 min.

Voeg Aardappelkroketten (per 10) toe aan favorieten
Aardappelkroketten (per 10)
Aardappelkroketten (per 10) 300 gr 480/stuk € 16,00 / kg
Aardappelkroketten (per 10)