Een natuurproduct met een zuivere smaak

Dankzij een natuurlijk proces – fermentatie – krijgt de droge worst zijn buitengewone smaak.
Naast enkele kruiden komt er niets aan te pas.

Droge worst van bij CRU

Vroeger kon men vlees niet zo heel lang bewaren, een diepvriezer bestond nog niet. Om toch langer te kunnen genieten van een varken dat geslacht was, begon men het vlees te drogen.
En zo is de droge worst ontstaan.
Net zoals vroeger worden de droge worsten bij CRU gemaakt van vlees van de buik en schouder van het varken.
Bij CRU gebruiken we Belgische varkensvlees.

Naast vlees komt er weinig extra bij kijken: en vleugje nootmuskaat, zout, peper en natuurdarm van het varken.
Het vlees wordt grof gehakt, gemengd en daarna in de goed schoongemaakte darm gevuld.
Enkel voor de bewaring wordt wat nitrietzout toegevoegd (minder dan de helft van de normale dosis).

Vervolgens worden de worsten opgehangen.
Het is belangrijk dat ze elkaar niet raken, zodat ze op alle plaatsen goed kunnen drogen.
We hangen ze één dag in de koeling en daarna drogen ze nog tien dagen verder op de markt.
Daar ondergaan ze uit eigen beweging een natuurlijke fermentatie.
Tijdens het langzaam rijpen krijgt het vlees een diepere en rijkere smaak.

In schijfjes als aperitief, tussen een broodje of gewoon als tussendoortje… met droge worst kan je allerlei kanten uit.
Lekker in combinatie met wat artisanale mosterd van partner Camp's!

Tip:
Bewaar de worst op kamertemperatuur en dus niet in de koelkast.
Op die manier droogt de worst rustig verder en blijft ze zacht.

Voeg Droge worst toe aan favorieten
Droge worst
Droge worst 100 gr 220/stuk € 22,00 / kg
Droge worst
Voeg Droge worst Ring toe aan favorieten
Droge worst Ring
Droge worst Ring 330 gr 770/stuk € 23,33 / kg
Droge worst Ring