De pioen of pioenroos is een geweldige snijbloem. De bloemknop schittert in talloze kleuren van rood, tot roze, wit, oranje en rood.

Een bloem met een geschiedenis, genaamd naar Paieon, de oude Griekse god van de geneeskunde. In de blanke hekserij van eeuwen geleden werd de pioen beschouwd als een toverplant, die gebruikt werd om goede daden te verrichten. De klassieke volksgenezers maakten vroeger ook een drankje van de pioen, dat werd gebruikt als remedie tegen nachtmerries.

Vers afgesneden pioenen zoals die van CRU, schenken je puur genot gedurende een tiental dagen. De plant groeit maar één keer per jaar voor enkele weken, dus wees er snel bij als je dit jaar wilt genieten van deze prachtige bloem bij jou thuis.

Verzorgingstips 

  •  Koop pioenen pas als ze goed op kleur zijn, dus niet te onrijp.
  •  Kies een schone vaas en vul deze met kraanwater op kamertemperatuur. Pioenrozen drinken veel, dus vul de vaas nadien regelmatig bij met kraanwater.
  •  Voeg snijbloemenvoeding aan het water toe voor een langere houdbaarheid.
  •  Snij of knip de bloemstelen 3-5 cm schuin af met een scherp en schoon mesje of een snoeischaar.
  •  Zorg dat er geen blad in het water hangt.
  •  Zet pioenrozen niet in de tocht, in de volle zon of bij de verwarming.
  •  Zet pioenen niet in de buurt van een fruitschaal. Fruit scheidt ethyleengas af en dit zal de bloemen sneller doen verouderen.

Wistjedatje:
Van zodra de knop van de bloem begint de bloeien, is het alsof een explosie plaatsvindt.
In enkele dagen tijd komen er enorm veel fijne bloemenblaadjes tevoorschijn.
Een streling voor het oog om deze bloem te zien openbloeien.
Niet voor niets dat de pioen wordt beschouwd als teken van liefde, gezondheid en geluk!