Risotto was vroeger een onbekend gerecht. Vandaag loopt de hele wereld storm voor risotto.
Omdat het zo lekker is. In de Povlakte is het kweken van goede rijst voor risotto tot een ware kunst geworden.
Acquerello is een van de grootmeesters.

Maria Nava Zibetti is de echtgenote van eigenaar Pierro Rondolino, eigenaar van de Tenuta Torrone della Colombara, een rijsthoeve niet zo ver van Milaan en rijstproducent met de naam “Acquerello”.
Een hoeve omgeven door water, zoals dat hoort voor de rijstcultuur. Enkel carnaroli rijst wordt hier verbouwd.
Een grootkorrelige rijstsoort, die niet makkelijk barst en kleeft zoals de soorten uit het Verre Oosten.

De rijst krijgt een heel speciale behandeling. De korrels mogen rusten en rijpen na de oogst. Deze rijping duurt bij Acquerello minstens een jaar. De familie Rondolino geeft de rijst dus de tijd die hij nodig heeft. Dankzij de rijping worden de bestanddelen van de rijst minder wateroplosbaar en zullen ze uiteindelijk tijdens het koken heel wat meer vocht opnemen. Met vocht bedoelen we in feite bouillon, smaak dus, die een grote smaakgever is van alle risotto’s.

De korrels worden ook op een speciale manier geslepen. Zodat elke korrel verrijkt wordt met zijn eigen kiem. Wat een geweldige verhoging van aroma voor gevolg heeft. Acquerello heeft uitmuntend veel smaak.

Bovendien werkt de familie Rondolino op een ecologisch volledig verantwoorde manier. Zodat niet alleen de volledige familie en medewerkers, maar ook de eenden en reigers zich volkomen thuis voelen op de Tenuta.

Voeg Acquerello Rijst- riso carnaroli 500g toe aan favorieten
Acquerello Rijst- riso carnaroli 500g
Acquerello Rijst- riso carnaroli 500g 500 gr 780/stuk € 15,60 / kg
Acquerello Rijst- riso carnaroli 500g