Groenten uit het seizoen smaken het best. Gelukkig staat ons Belgenland bekend om haar ruim groenteaanbod: zowel in de zomer als in de winter hebben we een enorme reeks groenten om naar uit te kijken.  

Bij CRU kiezen we voor verse groenten. En dan liefst lokaal: groenten die zo snel mogelijk van het veld op de markt zijn. In tussenseizoenen moeten we soms verder in Europa gaan zoeken, bijvoorbeeld voor ajuinen.  

De groenteboeren waarmee we samenwerken zijn stuk voor stuk gepassioneerde vakmensen die bewuste keuzes maken op vlak van teelt, rassen, bemesting, bodembewerking, onkruidbeheersing en versheid. Ze telen bijvoorbeeld in volle grond, doen aan manuele of mechanische onkruidbestrijding, geven hun groenten tijd om te groeien, minimale bemesting enzovoort.

Een groot deel van onze groentepartners teelt bovendien verschillende soorten groenten. Op die manier kunnen ze doorheen het jaar telkens andere groenten aanbieden, maar ook aan gewasrotatie doen: verschillende gewassen op hetzelfde veld of hetzelfde gewas om de zoveel jaar op hetzelfde perceel. Hierdoor kunnen ze ongewenste insecten en ziektes op een natuurlijke manier voorkomen.

Groenten telen is vaak een erg arbeidsintensief proces. Denk maar aan het inbedden van grondwitloof. of het wieden van onkruid met de hand. Onze partners maken die keuzes bewust, omdat dat de kwaliteit van de groenten ten goede komt. Sommige grote landbouwmachines kunnen namelijk de bodem en gewassen beschadigen. Toch schuwen CRU-partners moderne landbouwtechnieken niet: machines kan je ook op een duurzame manier inzetten.

Omdat we met al onze partners nauw samenwerken en regelmatig mee op het veld staan, leren we altijd wel iets bij. Onze partners kennen hun bodem, weten waar ze goed in zijn en waar hun passie ligt. Het zijn vakmannen die fier zijn op hun groenten, en dat proef je.