Een goede kramiek is een briochebrood waar rozijnen zijn aan toegevoegd. Een korte omschrijving die perfect klopt voor de kramiek van CRU.

Briochedeeg is een rijk deeg. In CRU gebruiken we er de fijne witte tarwebloem voor, die op steen werd gemalen. De bakkers voegen er gekarnde boter, volle melk, rietsuiker en een stevige portie geweekte rozijnen aan toe. En natuurlijk onze jonge desem, die elke dag ververst wordt, en die het deeg langzaam zal laten rijzen. Anders dan bij ons traditionele CRU-brood, wordt in kramiekdeeg wel een tikkeltje gist gebruikt. Zoals bij al onze broden wordt het deeg langzaam gekneed. Er komen geen meel- of broodverbeteraars aan te pas. Het brood wordt uiteindelijk gebakken op de stenen vloer van onze ovens in de markt.

Kramiek is een typisch brood van bij ons. Een brood dat vroeger vaak op zondag ook op de koffietafel komt. De liefhebbers bestrijken sneetjes kramiek met goede boter. En genieten er dan puur van.

Voeg Kramiek toe aan favorieten
Kramiek
Kramiek 475 gr 530/stuk € 11,16 / kg
Enkel op vr, za, zo
Kramiek