CRU-partner Pipaillon – die voor ons ook buitengewone confituren maakt – start van biologische Siciliaanse citroenen. De citroenen worden gewassen, ingesneden en gevuld met een mengsel van Trapani-zout en een beetje rietsuiker. Daarna worden de bokalen met citroenen verder gevuld met zout en suiker en goed aangedrukt. De citroenen rijpen minstens twee weken bij Pipaillon. Door het konfijten wordt de schil van de citroen eetbaar.  

Omdat de citroenen opgelegd zijn in zout en suiker, blijven ze wel twee jaar goed. Wist je dat de smaak zelfs intenser en beter wordt naarmate de citroenen langer rijpen in de bokaal? De schil wordt dan nog malser en zachter. Eens geopend kan je de citroenen ook nog enkele maanden in de koeling bewaren.

Op zout gekonfijte citroen, ook wel Marrokaanse citroen genoemd, is een typische smaakmaker voor tajines, kip of zalm in de oven, couscoussalades, stoofpotjes, maaltijdsalades en papillots.   

Voeg Gekonfijte Citroen toe aan favorieten
Gekonfijte Citroen
Gekonfijte Citroen 300 gr 690/stuk € 23,00 / kg
Gekonfijte Citroen