Noyen is al meer dan een halve eeuw een vaste waarde op het vlak van de productie en verkoop van pensen.
Alles begint bij hun aandacht en respect voor de dieren.
"Varkens hebben meer gemeen met mensen dan je denkt. Ook zij hebben nood aan rust, harmonie en een warm nest. Daarom zorgen we ervoor dat onze dieren in de beste omstandigheden kunnen groot worden."
Daarnaast kiezen ze ervoor bij Noyen om de varkens lokaal voedsel te geven.
Minstens de helft van het voedsel komt van eigen teelt, zoals maïs en tarwe.

Witte en zwarte pensen met appelcompote en aardappelen van bij CRU.

Van gezonde en gelukkige varkens, maak je lekker vlees. Met de grootste zorg voor smaak en traditie hebben zij al vier generaties lang een passie voor lekker vlees en ambachtelijke recepten.

"De pensen maken we met vlees van onze eigen varkens, tarwebrood, ui en specerijen.
Voor de zwarte pens voegen we varkensbloed toe, voor de witte volle melk en ei.
Ze worden beide afgevuld in natuurdarm", vertelt onze partner.
Op de markten worden ze op een toren gedraaid, je kan dus helemaal zelf de lengte kiezen.

Hoe breng je een pens het lekkerst op je bord?
Pensen worden normaal gewoon even opgebakken (verwarmd in feite) in wat boter. Ze zijn in een paar minuten klaar.

Pensen zijn zo lekker en typisch smaakvol dat ze vandaag ook veel gebruik vinden in de fijne keuken.
Denk aan de combinatie van schijfjes witte pens met gebakken sint-jakobsschelpen.
De verschillende smaken ondersteunen elkaar op een prachtige manier.
Zwarte pens kent een gelijkaardig verhaal in combinatie met gebakken verse eendenlever.

Recepten met pensen

Voeg Pasta met pens en akkerpaddenstoelen toe aan favorieten
Recept Pasta met pens en akkerpaddenstoelen
Hoofdgerecht | Recept

Pasta met pens en akkerpaddenstoelen

Lees meer
Lees meer