Bij CRU blijven we graag vernieuwen en verwonderen, dit ook op de afdeling groenten en fruit.
In samenwerking met onze eigen RD&I-dienst binnen Colruyt Group en andere stakeholders gingen we aan de slag om Belgische gember te telen.
Na een beperkte test vorig jaar, zetten we de teelt succesvol verder!

Recht van het veld, nu nog sneller op de markt

Oorspronkelijk komt gember uit Azië en Zuid-Amerika, waardoor het aantal kilometers tussen het veld en onze markt groter is dan we zouden willen.
En omdat we bij CRU enkel het beste willen, paste dit testproject perfect bij ons.
Op deze manier kunnen we ook de ecologische voetafdruk van onze gember verkleinen.

Enkel de beste gember is goed genoeg

De primeurgember wordt in het voorjaar en de zomer geteeld en is nu, in het najaar, klaar om geoogst te worden.
Het oogsten doen we als het loof van de gemberplant nog mooi groen is.
Hierdoor krijgt de gember geen kans om af te harden of een schil te vormen, waardoor de gember aromatischer is, geen vezels maar wel meer sap bevat.
Uiteraard is hij ook verser dan de geïmporteerde versie, en net daarom zijn we bij CRU zo trots op deze Belgische primeurgember!

 

Aan de slag met verse gember!

  • Voeg fijngeraspte verse gember toe aan bereidingen, sauzen, soepen…
  • In gembersiroop of als toevoeging in warme dranken
  • In Aziatische gerechten