Waarom geen biolabels in onze markt?

Voor al onze CRU-producten werken we samen met gepassioneerde vakmensen. Onze groenteboeren bijvoorbeeld maken bewuste keuzes in alle stappen van de teelt: rassen, bemesting, bodembewerking, onkruidbeheersing, oogst en versheid. Ze telen in volle grond, houden hun bodem gezond, bestrijden insecten op een natuurlijke manier en laten hun groenten op hun eigen tempo groeien.

Verse groenten van bij versmarkt CRU.

Vandaag zijn we geen biologische markt, dat wil zeggen dat we geen certificaat hebben. Wel geloven we in gezonde landbouw: soms is dat biologisch, maar soms ook niet. We starten in de eerste plaats vanuit onze eigen CRU-waarden en hechten belang aan een doordachte manier van telen, vanuit een bepaalde logica. Op die manier komen we heel vaak uit bij boeren die op een biologische manier groenten telen - of soms nog verder gaan – maar niet altijd een biolabel hebben.

We werken intens samen met al onze partners en zijn nauw betrokken bij alle stappen van de teelt. En hebben ze een biolabel, dan is dat nog beter. Op dit moment wordt ongeveer drie vierde van ons groenteaanbod biologisch geteeld.