Wilde palourde of tapijtschelp…
Qua uiterlijk lijkt deze venusachtige sterk op de gewone vongole, toch zijn de smaak en structuur helemaal anders.
Het seizoen loopt het hele jaar door.

Palourdes van bij CRU.

Bij CRU kiezen we voor zo natuurlijk mogelijke producten. Vandaar dat we de voorkeur geven aan wilde palourdes: de smaak is intenser en de structuur vleziger dan gekweekte. Bovendien zijn de schelpen ook groter en hebben ze een ietwat andere smaak en ziltigheid. Puur natuur!

Wilde palourdes leven op de bodem aan onder meer de Franse Atlantische kusten, zoals Utah Beach en Île d’Oléron. Wanneer het water wegtrekt, bij eb, worden ze met de hand geraapt. Met netten op hun schouders loopt men de vloedlijn af op zoek naar schelpen die zich net onder de oppervlakte van het zand verstoppen.

Het oogsten is volledig afhankelijk van de natuur: de aantrekkingskracht van de maan bepaalt wanneer de zee zich terugtrekt en wanneer onze partner de schelpen kan rapen. Dat betekent dat  het moment van oogsten elke dag anders is: onze partner volgt de getijden daarom tot op de voet op.

De vers geraapte – en levende - palourdes zijn binnen de 24 uur op onze CRU-markt. Kraakvers! Onze vakmannen van het vismetier koken ze vervolgens in een court-bouillon met verse groenten van de markt.

Wilde palourdes passen uitstekend op een koude zeevruchtenschotel, maar ook het gekende Italiaanse gerecht ‘pasta alla vongole’ (pasta alla palourdes) laat de smaak van de schelpen mooi tot hun recht komen. Daarnaast kan je wilde palourdes ook verwerken in risotto en paella, of klaarmaken zoals mosselen met look en witte wijn.

Voeg Zeeuwse Palourdes toe aan favorieten
Zeeuwse Palourdes
Zeeuwse Palourdes 3250/kg € 32,50 / kg
Dagprijs
Zeeuwse Palourdes
Voeg Wilde vongole toe aan favorieten
Wilde vongole
Wilde vongole 3650/kg € 36,50 / kg
Dagprijs
Wilde vongole

Voeg Pasta met palourdes en kerstomaatjes toe aan favorieten
Recept Pasta met palourdes en kerstomaatjes
Hoofdgerecht | Pasta

Pasta met palourdes en kerstomaatjes

Lees meer
Lees meer