Een product dat gehuld is in mysterie: zwarte knoflook. Het is geen vreemde knoflookvariëteit en ook geen knoflook die over datum is.        

Zwarte knoflook is niet meer dan gefermenteerde knoflook. Gewone - witte - knoflook heeft dus de tijd gekregen om zo’n drie tot vijf weken bij een temperatuur van 80°C in een vochtige ruimte te fermenteren. Tijdens die fermentatie worden de natuurlijke suikers in de knoflook omgezet tot karamelachtige suikers. Vandaar dat zwarte knoflook een zoetere smaak heeft dan gewone knoflook.     

De fermentatie zorgt er ook voor dat de heerlijke umami-smaak naar boven komt. Bovendien hebben de gitzwarte teentjes niet meer die doorgedreven, krachtige looksmaak. De zwarte knoflook heeft nog een subtiel lookaroma, maar wordt gedomineerd door een zoete smaak, die aan Balsamico doet denken.     

Zwarte knoflook kan je op dezelfde manier gebruiken als gewone knoflook. In sauzen, pasta, marinades, gerechten maar ook rauw op een geroosterde CRU-boterham. Uiteraard met een ander resultaat: de zwarte knoflook geeft extra aroma en een subtiel zoete toets. Er zelf mee aan de slag gaan en experimenteren in de keuken is dus de boodschap.

Voeg Zwarte Look toe aan favorieten
Zwarte Look
Zwarte Look ± 80 gr 5600/kg € 56,00 / kg
Zwarte Look