3 x inspiratie met CRU-gin 2.0

Puur of als basis voor cocktails: Gin belooft een gezellig aperitief. Peper, citroen, mandora, kumquat, kurkuma … Voor onze Gin gebruikt meester-distilleerder Manu grotendeels citrusfruit en kruiden die hij vond op onze markt.


Voor het distilleringsproces krijgt de CRU dry Gin de nodige tijd: de Gin wordt 5 x gedistilleerd en krijgt daarna zo’n viertal maanden tijd om te rusten.
Dit resulteert in een fijne smaak en topkwaliteit.

Gin tonic van bij CRU.

Gin met Llanllyr tonic

Ingrediënten:

  • Gin 
  • Tonic
  • Roze peperbollen
  • Rozemarijn
  • Ijsblokjes

Aan de slag

  1. Meng 6 cl  Gin met 1 flesje Llanllyr tonic.
     
  2. Voeg wat roze peperbolletjes toe.
     
  3. Werk af met verse kruiden, bijvoorbeeld takje rozemarijn.
     
  4. Voeg ijsblokjes toe.

Moscow Mule

Ingrediënten:

  • Gembersiroop
  • Gin
  • Bruiswater
  • Citroen of limoen

Aan de slag: 

  1. Meng 1 eenheid gembersiroop met 2 eenheden CRU Gin 2.0 en 4 eenheden bruiswater.
     
  2. Vul de glazen aan met ijs en werk af met sap van limoen of citroen.

Kruidige Gin

Ingrediënten:

  • 1 sinaasappel
  • Tonic
  • Gin
  • Kaneelstokje

Aan de slag: 

  1. Snij 1 sinaasappel in partjes.
     
  2. Meng 3 eenheden Llanllyr-tonic met 1 eenheid Gin.
     
  3. Werk af met de sinaasappelpartjes en een kaneelstokje.

Tip:
Je kunt het partje sinaasappel ook alvast een beetje uitknijpen voor extra smaak.