Eethuis Cuit: tafelen op het ritme van de markt

Bovenop de tien metiers in de markt hebben onze markten nog een elfde metier: een eethuis.
Je kan er tafelen op het ritme van de markt.

Lunch bij eethuis Cuit.

Het eethuis draagt de naam CUIT, gekozen na een brainstorm met klanten. De naam lijkt misschien het tegengestelde van ‘CRU’, wat staat voor puur en onbewerkt, maar is dat niet. Ook in Cuit blijven we trouw aan het concept van CRU.

CRU draait rond kwaliteitsvolle, eerlijke producten in hun meest pure en onbewerkte vorm. Het zou dus zonde zijn om dit in een bereiding te laten verdwijnen door een overdaad aan complexiteit. We hebben dan ook hard nagedacht over een manier om in een eethuis onze producten te bereiden zonder de visie van CRU te verloochenen.

Het resultaat is een origineel en vernieuwend eetconcept. We leggen geen klassieke menukaart aan de klanten voor, waarop je gewoonlijk een aantal volledig bereide gerechten terugvindt. In de plaats daarvan hebben we ervoor gekozen om met ‘componenten’ te werken.

Zo kan je bijvoorbeeld een eenvoudig stuk vlees bestellen: zonder extra’s, zonder sauzen of marinades, maar gewoon perfect gebakken en van de best mogelijke kwaliteit. Je vindt ook groenten, vis en andere producten in het aanbod van CUIT.

Het tafelen wordt op die manier een unieke, gedeelde ervaring. Gasten kiezen zelf de componenten en stellen op die manier met een combinatie van producten hun maaltijd samen. Ze kunnen die, gewoon op een plateau, midden op de tafel zetten. Iedereen neemt wat hij of zij wil. Het principe is eenvoudig: sharing is caring.

CRU Gent
Ontdek wat er op het menu staat in Cuit Gent Menu Cuit Gent
CRU Groenplaats
Ontdek wat er op het menu staat in Eethoek Groenplaats Menu Eethoek Groenplaats
Ontdek wat er op het menu staat in Cuit Overijse Menu Cuit Overijse
CRU Overijse
Ontdek wat er op het menu staat in Cuit Dilbeek Menu Cuit Dilbeek