5 tips voor een smakelijke gourmet

  1. Zorg ervoor de bakplaat, maar ook de kleine pannetjes, heet zijn voor je er vetstof in doet, gevolgd door vis of vlees.
    Wanneer die in een koude pan gelegd worden, koken ze in plaats van te bakken.
    Ze verliezen aan smaak in plaats van te winnen.
     
  2.  Zorg dat er ook een warmhoudplaatje voor borden aanwezig is.
    Laat vlees na het bakken minstens een minuut of 2, 3 rusten op een warm bord.
    Het vlees maakt zichzelf dan opnieuw sappig en mals.
     
  3.  Gebruik echte natuurboter en goede olijfolie om te bakken.
    De twee mengen in de pan geeft ook zeer goede resultaten.
    Vooral bij gevogelte als kip en bij varkensvlees, die niet saignant vanbinnen worden gegeten, gaat de kleuring langzamer.
    Je kan langer kan laten doorbakken, zonder verbranden.
     
  4.  ”Keep it simple” wat de sauzen betreft.
    Zet bijvoorbeeld ook een flesje zeer goede olijfolie op tafel.
    Een paar druppeltjes over het gare vlees of de gebakken vis doet dienst als een uitstekende saus.
     
  5.  Groenten brengen afwisseling in smaak.
    Paddenstoelen in alle vormen en maten kunnen allemaal uitstekend gebakken worden.
    Maak een salade met Brussels grondwitloof, microgroenten en slamix.
    Schil wat aardappeltjes en bak ze op de plaat of in de pannetjes.
    Snij een -ui in reepjes en ook die kunnen op de plaat!