Angus burger met gebrande tomatensaus, spiegelei en gepofte aardappel met look en kruiden

Recept: Angus burger met gebrande tomatensaus, spiegelei en gepofte aardappel met look en kruiden.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 Angus burgers 
  • 6 eieren 
  • 100 ml room 
  • 100 g boter 
  • 10 grote aardappelen 
  • 1 citroen 
  • 500 g veldsla 
  • 2 uien 
  • 4 teentjes look 
  • 1 pot think tomato 
  • 1 potje conserva di pomodoro (tomatenpuree) 
  • Kruiden: verse peterselie, dragon en tijm, paprikapoeder, currypoeder (uit eigen voorraadkast), fleur de sel, zwarte peper 
  • 1 glas madeira 
  • 2 eetl. witte wijnazijn (uit eigen voorraadkast) 
  • balsabamo 
  • olijfolie

Aan de slag: 

  1. Snij de ui en de look fijn, bak aan in wat olijfolie en boter op hoog vuur en laat goed kleuren.
    Kruid met peper en zout, voeg de tomatenpuree toe en een klontje boter en laat mee stoven.
    Blus met de witte wijnazijn, madeira en Think Tomato.
    Laat rustig pruttelen.
     
  2. Snij de aardappelen in grote stukken en kruid goed naar smaak.
    Voeg wat look, boter en tijm toe, bak in de oven voor 35 min op 180 °C.
    Hussel ze af en toe door elkaar.
     
  3. Bak de burgers (liefst op de BBQ) of in de pan met wat boter.
    Tip voor de BBQ: wrijf ze goed in met wat olijfolie, dat voorkomt dat ze aan de gril kleven.
    Ze mogen rosé zijn binnenin.
     
  4. Voeg wat room toe aan tomatensaus en zet het vuur af.
    Bak 1 spiegelei per burger.
     
  5. Salade: meng wat veldsla met balsabamo en olijfolie, kruid met peper en fleur de sel.
     
  6. Leg de burgers op het bord, werk af met de saus en spiegelei en serveer met de gepofte ovenaardappel en veldsla.
     

BBQ-tip voor met de kids:
Pof de aardappelen in aluminiumfolie op de grill, met wat boter, kruiden en olie.