Appelcrumble

Ingrediënten:

  • 500 g appel naar keuze 
  • 50 g Korinthische krenten
  • 50 g fijngehakte Piemontese hazelnoten -
  • 225 g tarwebloem 
  • 115 g boter 
  • 100 g Ilanga-rietsuiker
  • Mespuntje zout

 

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C hetelucht.
     
  2. Meng de bloem, boter (op kamertemperatuur), suiker en mespuntje zout onder elkaar tot je een kruimstructuur verkrijgt.
     
  3. Meng de rozijnen en de fijngehakte hazelnoten onder de crumble.
     
  4. Snij de appels en verwijder het klokhuis.
    Schillen mag maar hoeft niet.
    Snij ze in fijne partjes en leg ze in een ovenschaal.
     
  5. Wil je het geheel wat zoeter?
    Dan kan je er nog wat suiker over strooien.
     
  6. Bedek de appeltjes met de crumble en steek zo’n half uur in de oven.
     
  7. Kleurt de crumble goudbruin?
    Dan is hij klaar!
     
  8. Serveer lauw.
     

Afwerken kan met een bolletje vanille-ijs, wat opgeklopte room, plattekaas of yoghurt!