Bananencake

Je hebt wat teveel bananen gekocht en de donkere vlekjes beginnen de overhand te nemen?
Of je hebt gewoon zin in een lekkere cake?
Dan hebben wij het perfecte recept voor jou!   

Voor deze cake gebruiken we het vruchtvlees van ingevroren bananen!
Wanneer de banaan ontdooit, zal het vruchtvlees intenser smaken en smeuïger zijn van textuur.
Ideaal dus voor smoothies, milkshakes…
of cake. 

Cake van Canarische bananen.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 10 rijpe bananen
  • 160 g hoeveboter van Baliehof
  • 2 eieren
  • 50 g room van Baliehof
  • 175 g bloem T55
  • Fleur de sel
  • 160 g bruine suiker
  • 5 g bicarbonaat, uit eigen voorraadkast

Aan de slag:   

  1. Leg twee dagen op voorhand 10 rijpe bananitos in de vriezer totdat de schil volledig zwart kleurt.    
        
  2. Ga ondertussen naar CRU en koop 160 g ongezouten hoeveboter van Baliehof, 2 eieren, 50 g room van Baliehof, 175 g bloem T55 en fleur de sel.     
       
  3. Haal uit je voorraadkast 160 g bruine suiker en 5 g bicarbonaat.
     
  4. Haal de bananen uit de vriezer, laat ontdooien, verwijder de schil en mix het vruchtvlees tot een gladde puree.
           
  5. Klop de eieren met de suiker luchtig totdat het mengsel bijna dubbel zo groot is.
     
  6. Verwarm de room lichtjes en laat de boter erin smelten. Voeg nu ook het suiker-eimengsel toe.        
     
  7. Meng bloem, bicarbonaat en een snufje zout en voeg samen met 250 g bananenpuree toe aan het mengsel.     
     
  8. Giet het deeg in een ingevette bakvorm en bak ongeveer 30 minuten op 170 °C

       

Tip:
Prik met een dun mes in de cake, als er niets aan blijft plakken, is ie gaar!