Belgische mosselen met verse kruiden

Recept: mosselen met verse kruiden.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kg Belgische mosselen 
  • Halve bussel verse platte peterselie 
  • Verse kruiden naar smaak ( tijm, rozemarijn, oregano,...) 
  • 2 zakjes mosselgroenten (selder + ui) 
  • 2 teentjes look 
  • Gezouten hoeveboter

Aan de slag: 

  1. Snij look fijn. Stoof samen met de mosselgroenten kort aan met wat gezouten hoeveboter in een grote pot met deksel. 
     
  2. Blus met een scheutje water, witte wijn of bier.
     
  3. Spoel de mosselen af en voeg toe aan de pot. 
     
  4. Was de kruiden, snij grof en meng onder de mosselen. 
     
  5. Laat enkele minuten garen totdat alle mosselen open zijn. 

   

Voor erbij:   

  • Verse CRU-frietjes of -baguette 
  • CRU-Mosselsaus 
  • Als drankje: Fiano Zensa (witte wijn) of Hoppy Madame (wit biertje)