Frisse Griekse couscoussalade

Recept: frisse Griekse couscoussalade.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 300 g handgerolde couscous
  • 500 ml gevogeltefond
  • 250 ml water
  • 6 wortelen
  • Olijfolie
  • 3 teentjes look
  • Ajuin
  • Verse tijm
  • Verse rozemarijn
  • Granaatappel
  • Verse munt
  • Geroosterde hazelnoten
  • Peper
  • Zout

Aan de slag: 

  1. Kook de couscous in 500 ml gevogeltefond van Belfond en 250 ml water en giet af.
     
  2.  Halveer de wortelen, besprenkel met olijfolie en leg op een bakplaat, samen met drie geplette teentjes look, grove stukken ui en wat verse tijm en rozemarijn.
     
  3. Laat de wortelen een halfuur garen in een voorverwarmde oven van 180 °C totdat ze beetgaar zijn.
     
  4. Snij daarna de wortelen in dunnere reepjes.
     
  5. Haal de pitjes uit een granaatappel, hak een bosje munt en een handje geroosterde hazelnoten fijn.
     
  6.  Meng alles onder de couscous en voeg een flinke scheut Griekse Ladopetra olijfolie toe.
     
  7. Kruid met peper en zout en dien lauw op.