Gekarameliseerde zalm met Sint-Jakobsnoot en crème van rode biet

Recept: Gekarameliseerde zalm met Sint-Jakobsnoot en crème van rode biet.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 sneetjes gekaramelliseerde gerookte zalm (1 per persoon)
  • 2 Sint-jakobsnoten (1/2 per persoon)
  • 1 Ovengebakken rode biet
  • 1 passievrucht
  • 1 rolletje Schapenkaas Boschelle
  • Arbequina-olijfolie
  • 1 potje kappertjes – Capperi di Salina
  • Zwarte peper en fleur de sel

Aan de slag: 

  1. Snij de Sint-Jakobsnoten in dunne plakjes.
     
  2. Leg de kappertjes in een kommetje met lauw water en laat even weken.
    Spoel de kappertjes af en frituur ze kort in een pan met olie.
    Laat ze nadien uitlekken op een bord met keukenpapier.
     
  3. Snij de rode biet eerst in mooie vierkanten en vervolgens in fijne brunoise, zodat je 3 blokjes per persoon hebt als afwerking.
    Van de rest maak je de crème.
     
  4. Rode biet crème: mix met een staafmixer de rode biet tot een puree, voeg vervolgens de verse schapenkaas toe en mix nogmaals.
    Kruid naar smaak met zwarte peper en fleur de sel.
     
  5. Haal het vruchtvlees uit de passievruchten, meng met een scheut Arbequina-olijfolie en kruid naar smaak met peper en zout.
     

Geïnspireerd door Lady chef Sofie Dumont >