Gerijpt rundvlees met daslookpuree en gekonfijte ui

Botermals gerijpt rundvlees met romige daslookpuree en gekonfijte ui


Recept: gerijpt rundvlees met daslookpuree en gekonfijte ui.

Gerijpt rundvlees

  1. Laat het vlees zo’n 30 min. op kamertemperatuur komen en plaats het nadien een uurtje in de oven op 50 °C.
     
  2. Haal het vlees uit de oven en masseer met peper en grof zeezout.
     
  3. Schroei dicht in een pan met boter of grill het zo’n 3 à 4 min. aan elke kant op de BBQ.
     
  4. Haal het vlees van het vuur en laat 5 à 7 min. rusten.
     
  5. Snij aan en werk af met fleur de sel.

 

Gekonfijte (rode) ui

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
     
  2. Haal de losse pel van de uien, maar pel ze verder niet.
     
  3. Snij een kruis in de uien tot aan de helft en vul dit op met een teentje look, takje tijm en rozemarijn.
     
  4. Bedek een bakplaat met een laag grof zeezout.
     
  5. Plaats de uien hierop en giet over elke ui wat geklaarde boter (of gesmolten boter, olijfolie...).
     
  6. Gaar de uien een 40-tal minuten in de oven.
     
  7. Verwijder de buitenste 1 of 2 laagjes van de ui en werk af met een vleugje fleur de sel.

 

Aardappelpuree met daslook

  1. Verwarm de aardappelpuree van onze koks (metier ‘Keuken’) op een laag vuurtje met een paar eetlepels zure room.
     
  2. Hak de daslook grof en roer op het laatste moment onder de puree.
     
  3. Kruid naar smaak met versgemalen witte peper.

 

Tip: de vleessaus van onze koks werkt je gerecht helemaal af.