Kaasschotels: we helpen je een handje

Een goede kaasschotel samenstellen vraagt wel wat denkwerk. Er bestaan immers zo veel kazen en ze verschillen allemaal van smaak... Bij CRU helpen we je graag! Onze vakmensen van het kaas metier stellen speciaal voor jou een kaasschotel samen op een houten schotel, klaar om op tafel te zetten!  

Kaasschotel van bij versmarkt Cru.

Welke kaas gaat bij welke kaas?  
De medewerkers van het metier kaas in CRU zullen je daar graag met raad en daad in bijstaan. Laat hen zeker weten naar welk type kazen je voorkeur uit gaat: geitenkaas, blauwe kaas, zacht smakende kaas… of ga voor regio’s zoals Belgische of Franse kazen. Of laat je verrassen…

Hoeveel kaas?  
Gaat het om een echte maaltijd, reken dan op ongeveer 250 gram kaas per persoon. Als de kaas na het eten wordt geserveerd, volstaat 150 gram.

Welke begeleiders?  
Bij de kaasplank van CRU voorzien we vijgen- en kweeperengelei, gedroogd fruit en geroosterde hazelnoten. 

Is de volgorde van belang?  
We geven je graag tips mee voor de volgorde waarin de smaak van de kazen het best tot hun recht komen. De algemene regel is: begin met de meest zacht smakende kaas en eindig met de kaas met de meest sterke smaak.

En dan de hamvraag: wat drinken we erbij?  
Bier en kaas zijn voor elkaar geboren. De CRU Speciaal Blond past als geboren bij de afwisselende smaken van de kaas en frist de mond ook op. Zeer geschikt dus als compagnon van de kaasschotel na de maaltijd of bij een schotel die dient als maaltijd. Een frisse witte wijn, met voldoende zuurtegraad, kan ook.

Tip:
Denk eraan op voorhand ook je brood te bestellen.