Linguine met pijlinktvis

Recept: linguine met pijlinktvis.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 500 g Linguine - Paolo Petrilli
  • 500 g schoongemaakte pijlinktvis
  • 1 bokaal Pomodori Pelati – Paolo Petrilli
  • 1 bokaal Belfond-visfumet
  • 4 stengels pijpajuin
  • Enkele takjes waterkers
  • 3 sjalotten
  • 3 teentjes look
  • 250 ml Arbequina-olijfolie
  • 1 afgestreken theel. Gerookt paprikapoeder "Las Hermanas" Dulce
  • Peper en zout

 

Aan de slag: 

  1. Snij de pijlinktvis in ringen van ± ½ cm.
     
  2. Marineer de inktvisringen 30 min. in een mengsel van olijfolie, geperste look en paprikapoeder.
     
  3. Stoof de gesnipperde sjalot glazig in een scheutje olijfolie, voeg de bokaal tomaten toe en maak deze wat stuk.
     
  4. Breng op smaak met peper en zout.
     
  5. Voeg de visfumet toe en laat de saus op een zacht vuurtje pruttelen.
     
  6. Kook de linguine gaar en meng de gekookte pasta onder de saus.
     
  7. Bak kort de gemarineerde inktvis.
     
  8. Presenteer op een bord de pasta met saus en werk af met de inktvisringen, de fijngesneden pijpajuin en waterkers.