Pasta met palourdes en kerstomaatjes

CRU-recept: pasta met palourdes en kerstomaatjes.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 pak spaghetti of linguine van Paolo Petrilli 
  • 1 kg palourdes 
  • 250 gr Corbara-tomaatjes van Paolo Petrilli 
  • 2 teentjes look, fijngesneden 
  • 2 eetlepels bladpeterselie, fijngehakt 
  • Sap van 1 citroen 
  • 3 eetlepels olijfolie 
  • 2 à 3 verse rode chilipepers (fijngesneden, zaadjes eruit) - optioneel en uit eigen voorraadkast.

Aan de slag: 

  1. Plet de tomaatjes grof met een vork, kruid met peper en zout en zet opzij. 
     
  2. Spoel de palourdes / wilde vongole in koud water met zout, laat uitlekken en zet opzij. 
     
  3. Verwarm olijfolie in een ruime pan, voeg er de look en chilipepers aan toe. 
     
  4. Wanneer je de look ruikt, voeg je de palourdes toe. Zet het vuur nu hoger en zet een deksel op de pan gedurende een 3-tal minuten. 
     
  5. Wanneer de palourdes open beginnen te gaan, voeg je de tomaten en hun sap toe. Zet het deksel terug op de pan tot alle schelpen volledig open zijn .
     
  6. Kook de pasta al dente. 
     
  7. Giet de pasta af (houd een paar eetlepels kookwater opzij) en meng met de palourdes en sap  van 1 citroen. Meng er nog wat kookwater onder en kruid af met zwarte peper en wat olijfolie.