Quiche met zalm en geitenkaas

Ideaal bij je voorjaarsbrunch!


Recept: quiche met zalm en geitenkaas.

Ingrediënten:

  • 1 vel bladerdeeg
  • 200 g gerookte Schotse zalm
  • 1 crottin Leenhof
  • 4 eitjes
  • 250 cl room van Baliehof
  • Peper, zout en nootmuskaat naar keuze
  • Dille

Aan de slag: 

  1. Neem een vel bladerdeeg (vraag ernaar in onze bakkerij) en bak blind met bakparels op 180 °C totdat het deeg lichtbruin is.
     
  2. Trek de gerookte zalm in schilfers uit elkaar en verdeel over de bladerdeegbodem.
     
  3. Klop 4 eieren schuimig en roer er 250 cl room door.
    Kruid het eimengsel met peper, zout en nootmuskaat en giet over de gerookte zalm.
     
  4. Brokkel er de geitenkaas over en werk af met wat dille.
     
  5. Zet 45 min. in een voorverwarmde oven op 175 °C.
    Zet daarna de oven op 100 °C en laat nog een kwartier verder garen.