Pesto van waterkers

Een echte Italiaanse smaakmaker: pesto!
Wij kozen voor een variant op de klassieker met basilicum, eentje met waterkers!
Ga zelf aan de slag:

Recept: pesto van waterkers.

Wat heb je nodig?

  •  50 gr Grana padano of Parmigiano reggiano (gemalen)
  •  1 bussel waterkers
  •  1 teentje knoflook
  •  30 ml Arbequina-olijfolie
  •  50 gr amandelen (gepeld)
  •  Peper
  •  Zout

 

Hoe ga je te werk?

  1. Gebruik enkel de blaadjes van de waterkers.
     
  2. Rooster de amandelen in een pan.
     
  3. Doe alles behalve de olijfolie in een blender, voeg beetje bij beetje de olijfolie toe en mix tot een homogene massa.
     
  4. Indien het nog wat te droog is, voeg dan nog wat extra olijfolie toe en fris eventueel op met een beetje citroensap.

 

Tips:

  •  Wil je een romige versie, mix dan nog wat ricotta mee.
  •  Wil je de pesto even in de koelkast bewaren, giet er dan wat olijfolie op zodat de pesto niet in aanraking komt met de lucht.

 

Lekker met:
 (Verse) pasta, bij een stukje vis, op een stukje geroosterd brood als hapje, als dip bij de apero, …