Zeeduivel met citrusvinaigrette

De zeeduivel ziet er misschien wat eng uit, maar hij is heerlijk van smaak en een tikkeltje zoet!
Het visvlees is wit en stevig.
Wist je dat vissers vroeger heel gelovig waren?
Wanneer ze een zeeduivel gevangen hadden, gooiden ze die zo snel mogelijk terug in zee omdat ze bang waren dat de duivel aan boord was.
Vandaar de naam ...   

Recept: zeeduivel met citrusvinaigrette.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 sinaasappel
  • 1 citroen/limoen
  • 400 g zeeduivel
  • Olijfolie
  • Peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1. Schil met een mes een sinaasappel en een citroen.
     
  2. Snij voorzichtig de partjes los van het vruchtvlees. Bewaar het vrijgekomen sap.
     
  3. Snij de zeeduivel in blokjes en marineer in het sap van 1 limoen of citroen (naargelang beschikbaarheid) gedurende een uur.
     
  4. Dep de stukjes vis droog en kruid met peper en fleur de sel. Bak ze vervolgens kort in olijfolie en boter.
     
  5. Maak een dressing met het sap van de citroen en sinaasappel, 4 eetlepels olijfolie en kruid met peper en fleur de sel.
     
  6. Schik de zeeduivel op een bord en werk af met de dressing en stukjes sinaasappel en citroen.
     

Hoofdgerecht?
Combineer dan met aardappelpuree of patatjes in de oven.

Ook lekker:
Wikkel de vis in Carlo San Daniele en bak in voldoende boter in de pan of oven, het visvlees krijgt zo extra smaak en blijft lekker sappig. Combineer met gestoofde seizoensgroenten.