Risotto met pompoen

Recept: risotto met pompoen.

Ingrediënten voor 4 personen:    

  • 400 g Acquerello risottorijst 
  • 1,2 L Belfond-groentenfond (5 potjes) 
  • 800 ml water 
  • Scheutje witte wijn 
  • 300 g pompoen naar keuze 
  • 75 g geraspte Parmigiano Reggiano 
  • Enkele takjes tijm 
  • Scheutje Ladopetra-olijfolie 
  • 50 g hoeveboter 
  • 2 sjalotten 
  • 1 teentje look 
  • Peper en zout 

Aan de slag: 

  1. Snij de ui en look fijn en stoof aan in wat boter tot ze glazig zijn.
     
  2. Voeg de risotto toe, stoof kort mee en blus met witte wijn.
     
  3. Voeg de helft van de groentenfond toe samen met de takjes tijm.
     
  4. Roer regelmatig en voeg stelselmatig de resterende fond en water toe tot de risotto gaar is.
     
  5. Schil terwijl de pompoen opstaat de pompoen, snij in blokjes van ± 2 cm en verspreid ze op een bakpapiertje op een ovenplaat Besprenkel met olijfolie, peper en zout.
     
  6. Rooster de pompoen een 20-tal minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C. 
     
  7. Is de risotto gaar? Werk af met de geraspte Parmigiano Reggiano en enkele klontjes boter voor extra smeuïgheid. 
     
  8. Meng tenslotte de pompoen onder de risotto. 

   

Tip:
Brokkel er wat Griekste feta, Aurélie-geitenkaas of crottin over.