Steak tartaar

Een ideaal stuk vlees voor verse rundstartaar is Angus bavette. Haal je beste mes boven en ga zelf aan de slag.


Recept: steak tartaar op basis van angus bavette.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 480 g Angus bavette of Blonde steak (± 120 g per pers.) - zelf te versnijden in tartaar.
  • 4 koffiel. kappertjes Capperi di Salina
  • 1 ui
  • Microgroentjes om af te werken
  • Ladopetra-olijfolie
  • Zwarte peper 
  • Fleur de sel

 

Aan de slag: 

  1. Laat de kappertjes een tijdje op voorhand rusten in een kommetje water.
     
  2. Snij de Angus bavette fijn in de gewenste dikte en meng met een scheut olijfolie en wat fijngehakte ui.
     
  3. Spoel de geweekte kappertjes af onder koud water.
     
  4. Meng het vlees met de kappertjes. Kruid met peper en zout.
     
  5. Dresseer op het bord a.d.h.v. een metalen ring en besprenkel met wat microgroentjes.
     
  6. Kruid naar smaak met peper en zout.
     

Tips:

  • Werk af met een rauw eigeel en meng het vervolgens onder je bord.
  • Graag een zuurtje erbij?
    Combineer met onze komkommerpickles van Pipaillon.
  • Serveer de steak tartaar met de huisgemaakte CRU-mayonaise of tartaarsaus.
  • En natuurlijk mogen de frietjes niet ontbreken!

Om te drinken: 

  • CRU speciaal blond