Stoofpotje van paddenstoelen

Recept: stoofpotje van paddenstoelen.

Ingrediënten (voor 4 personen):

  • 800 g paddenstoelen naar keuze
  • 4 wortels
  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 1 bouquet Garni
  • 2 bokaaltjes Belfond-groentefond
  • 2 eetl. mosterd
  • 1 eetl. Charline-stroop
  • 1 flesje Speciaal bruin
  • 2 sneden Cru-brood
  • Peper en fleur de sel
  • Boter
  • 2 pakken aardappelkroketjes

Aan de slag:

  1. Snij de ui en de look fijn. Schil de wortelen en snij in fijne plakjes, snij de paddenstoelen in grove plakjes.
     
  2. Laat een klont boter smelten in een ruime stoofpot, fruit de ui en de look aan en voeg kort erna de wortel eraan toe.
    Laat zo’n 10 minuten stoven en voeg dan de paddenstoelen eraan toe.
     
  3. Blus met het Cru-bier en de groentefond en leg er 2 met mosterd besmeerde boterhammen en de bouquet garni in.
    Voeg ook een eetlepel Charline-stroop toe.
     
  4. Laat verdergaren en indikken met een deksel op de pot. Roer regelmatig.
     
  5. Kruid het stoofpotje verder naar smaak met peper en fleur de sel.
     
  6. Maak ten slotte de aardappelkroketjes klaar.