Varkenshaasje met blackwellsaus

Recept: varkenshaasje met blackwellsaus.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 750 g varkenshaasje
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 150 ml Belfond-kalfsfond
  • 150 ml witte wijn
  • 100 ml room van Baliehof
  • 4 à 5 eetl. CRU-pickles
  • Ongezouten hoeveboter van Baliehof
  • zwarte peper
  • Fleur de sel

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
     
  2. Kruid het vlees met zout en versgemalen zwarte peper.
     
  3. Bak het varkenshaasje in een flinke klont hoeveboter. Laat goed dichtschroeien en korsten langs alle kanten.
     
  4. Plaats het vlees in een ovenschotel en laat in de oven verder garen gedurende 10 min.
     
  5. Haal het vlees uit de oven, leg op een rooster, bedek met aluminiumfolie en laat een 10-tal minuutjes rusten op een warme plaats.
     
  6. Giet het overtollig braadvet uit de pan weg, voeg een nieuw klontje boter toe en stoof hierin het sjalotje glazig.
     
  7. Voeg de witte wijn toe en deglaceer de pan. Laat een paar minuutjes inkoken. Voeg nu fond, room en pickles toe. Laat rustig inkoken tot een mooi gebonden saus.
     
  8. Snij het varkenshaasje in plakjes en serveer met de saus.
     

Lekker met:
Kroketjes, gratin dauphinois, puree.