Asperges op Vlaamse wijze

Een klassieker tijdens de lente


Asperges op Vlaamse wijze.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 16 geschilde witte asperges (24 voor hoofdgerecht)
  • 4 verse eitjes van Heidi (6 voor hoofdgerecht)
  • 150 g Sioen hoeveboter (250 g voor hoofdgerecht)
  • Half busseltje peterselie (iets meer voor hoofdgerecht)
  • Fleur de sel, zwarte peper en nootmuskaat

Aan de slag:

  1. Kook de geschilde asperges een zestal minuten in gezouten water.
     
  2. Kook de eitjes hard, laat afkoelen en plet grof.
     
  3. Verwarm de boter in een pannetje, zonder te laten pruttelen. Meng de stukjes ei onder de boter.
     
  4. Kruid met fleur de sel, zwarte peper en nootmuskaat
     
  5. Meng net voor het opdienen de fijngesneden peterselie onder de saus.
     
  6. Dresseer de asperges op de borden en lepel er de saus over. Smakelijk!