Aubergine gevuld met gehakt

Recept: aubergine gevuld met gehakt

Ingrediënten: 

  • 2 grote aubergines (een halve per pers.)
  • 500 g lamsgehakt of gemengd gehakt
  • 1 ui of sjalot
  • 2 teentjes look
  • 2 potten Think Tomato
  • 1 pakje feta
  • Verse basilicum
  • Ladopetra-olijfolie

Aan de slag: 

  1. Snij de aubergines in twee en hol ze uit tot ± 1 cm van de schil.
    Snij het vruchtvlees in grove stukken en zet opzij.
     
  2. Hak de ui en de look fijn en bak in een scheutje olijfolie.
    Eens glazig, voeg het gehakt toe en bak mee.
    Het gehakt hoeft nog niet helemaal gaar te zijn.
     
  3. Vul de aubergines met het gehakt en brokkel er feta over.
     
  4. Plaats ze een half uurtje in de oven op 180 °C.
     
  5. Doe intussen opnieuw een scheutje olijfolie in de pan van het gehakt en bak het aubergine-vruchtvlees aan.
     
  6. Voeg iets later de Think Tomato-tomatensaus toe en laat pruttelen op laag vuur.
     
  7. Presenteer ze op een bord met de tomatensaus en werk af met een takje verse basilicum.
     

Tip: 

Combineer met handgerolde cousous of penne.