Belgische mosselen met CRU-speciaal blond en pancetta

Een simpel gerechtje met pure ingrediënten, maar toch met een speciale twist!


Recept: bouchotmosselen met CRU-speciaal blond bier en pancetta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kg Belgische mosselen
  • 4 dikke sneetjes pancetta
  • 300 ml Cru-Speciaal Blond bier
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • Olijfolie Ladopetra
  • 20 g hoeveboter
  • 1 bussel
  • Bladpeterselie
  • Tijm

Aan de slag: 

  1. Pers de knoflook en snipper de ui.
     
  2. Fruit vervolgens in een kookpot met olijfolie en doe de tijm erbij.
     
  3. Snij de pancetta in blokjes en voeg toe aan de rest.
     
  4. Schep de mosselen erbij en blus vervolgens met Cru-Speciaal Blond.
     
  5. Kruid het geheel met zwarte peper.
     
  6. Zet een deksel op de kookpot en schud af en toe totdat de mosselen allemaal geopend zijn.
     
  7. Voeg boter toe, schud de mosselen nog eens op en werk af naar smaak met gehakte bladpeterselie.