Een simpel gerechtje met pure ingrediënten, maar toch met een speciale twist!


Recept: bouchotmosselen met CRU-speciaal blond bier en pancetta

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 4 kg Belgische mosselen
  • 4 dikke sneetjes pancetta
  • 300 ml Cru-Speciaal Blond bier
  • 1 ui
  • 3 teentjes look
  • Olijfolie 
  • 20 g hoeveboter
  • 1 bussel
  • Bladpeterselie
  • Tijm

Aan de slag: 

  1. Pers de knoflook en snipper de ui.
     
  2. Fruit vervolgens in een kookpot met olijfolie en doe de tijm erbij.
     
  3. Snij de pancetta in blokjes en voeg toe aan de rest.
     
  4. Schep de mosselen erbij en blus vervolgens met Cru-Speciaal Blond.
     
  5. Kruid het geheel met zwarte peper.
     
  6. Zet een deksel op de kookpot en schud af en toe totdat de mosselen allemaal geopend zijn.
     
  7. Voeg boter toe, schud de mosselen nog eens op en werk af naar smaak met gehakte bladpeterselie.

Ingrediënten

Voeg CRU speciaal blond toe aan favorieten
CRU speciaal blond
CRU speciaal blond 500 ml 340/fles € 6,80 / l
CRU speciaal blond
Voeg Ajuin geel toe aan favorieten
Ajuin geel
Ajuin geel ± 230 gr 320/kg € 3,20 / kg
Ajuin geel
Voeg Messiniako extra virgin olijfolie 500ml toe aan favorieten
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml 500 ml 1650/stuk € 33,00 / l
Messiniako extra virgin olijfolie 500ml
Voeg Hoeveboter 250 g toe aan favorieten
Hoeveboter 250 g
Hoeveboter 250 g 250 gr 390/stuk € 15,60 / kg
Hoeveboter 250 g
Voeg Bladpeterselie toe aan favorieten
Bladpeterselie
Bladpeterselie 50 gr 240/stuk € 4,80 / 100gr
Bladpeterselie
Voeg Tijm grote kluit toe aan favorieten
Tijm grote kluit
Tijm grote kluit 350/stuk
Tijm grote kluit
Voeg Tijm 25g toe aan favorieten
Tijm 25g
Tijm 25g 25 gr 350/stuk € 14,00 / 100gr
Tijm 25g