Baktips voor het beste resultaat

  1.  Laat het vlees een uurtje voor bereiding op kamertemperatuur komen.
     
  2.  Dep het vlees droog voor het bakken.
     
  3.  Laat het vlees in de pan op hoog vuur langs alle kanten kleuren in boter, kruid naar smaak met peper en zout.
     
  4.  Laat nadien verder garen in de oven en overgiet regelmatig met het braadvocht.
     
  5.  Wanneer grote stukken vlees te donker kleuren tijdens het braden, kan je ze best afdekken met aluminiumfolie.
     
  6.  Laat het vlees na het bakken enkele minuten rusten – bedekt met aluminiumfolie op een rooster - alvorens aan te snijden.
     
  7.  Serveer rood vlees met wat extra grof zout.
     
  8.  Kerntemperatuur: Serveer bleu (48 °C) of saignant (52 °C).

Lekker voor erbij

  • CRU-frietjes en –mayonaise  
  • Geroosterde groenten 
  • Patate al forno
  • Een groene salade  
  • Champignonsaus:  

  1. Bak onze paddenstoelenmix aan in Sioen-hoeveboter en laat een geplet lookteentje meestoven.
     
  2. Flambeer met cognac of witte wijn, voeg een potje Belfond-fond toe, laat inkoken en vul aan met Baliehof-room.
     
  3. Werk af naar smaak met peper, zout, wat citroensap en verse (krul)peterselie.