Chistorra met couscous, groenten en verse schapenkaas

Spaans streekproduct chistorra, verkrijgbaar bij cru.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • Chistorra
  • Couscous handgerold
  • Water 1,5 L
  • Verse schapenkaas natuur
  • Groenten naar wens (venkel, wortel, courgette, paprika’s, rode ui, …)
  • Ladopetra-olijfolie
  • Kruiden naar smaak: raz el hanout, oregano, peper en fleur de sel

Aan de slag:

  1. Breng 1,5 liter water samen met 4 eetl. olijfolie en 1 eetl. raz el hanout aan de kook. Voeg de couscous toe en laat 10 à 15 min. koken tot ze beetgaar is. Giet af, voeg nog een beetje olijfolie toe en roer voorzichtig.
     
  2. Snij de groenten in grove stukken en meng met de kruiden en flink wat olijfolie.
     
  3. Schep de groenten in een grill schaal en zet op een matig hete BBQ. Laat de groenten 20 min. garen.
     
  4. Verkruimel op het einde de verse schapenkaas over de groenten tot die begint te smelten.
     
  5. Bak de chistorra zo’n 3-tal min. aan elke kant op de BBQ.
     
  6. Meng de groentemengeling met de couscous, zo bekom je een kleurrijke salade als bijgerecht.