Citroencake

Recept: citroencake

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 2 eieren    
  • 175 g suiker 
  • Snufje zout    
  • Zeste van 1 citroen    
  • 50 g malse hoeveboter (ongezouten)    
  • 75 g zure room    
  • 140 g bloem 
  • 2,5 g bakpoeder (uit eigen voorraadkast)    
  • 50 ml citroensap   

Aan de slag:    

  1. Klop de eieren op samen met de suiker en een snufje zout.
     
  2. Voeg de citroenzeste toe en klop verder.
     
  3. Voeg nu de boter (op kamertemperatuur) en zure room toe.
     
  4. Zeef ook de bloem en het bakpoeder erbij en spatel goed.
     
  5. Voeg het citroensap toe en meng rustig verder. 
     
  6. Giet het deeg in een bakvorm en bak 20 tot 30 min. op 170 °C.
     
  7. Check regelmatig de gaarheid met een priem: als het deeg nog aan de priem kleeft, nog even laten bakken.