Courgette met handgerolde couscous

Recept: courgette met handgerolde couscous

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 4 courgettes
  • 200 g handgerolde couscous
  • 1 bokaal kikkererwten
  • 2 bokalen Belfond-groentefond
  • 2 crottins (geitenkaas)
  • 75 g gepelde amandelen
  • 6 wortelen
  • 1 kluit koriander of bladpeterselie
  • Peper
  • Fleur de sel
  • Olijfolie Ladopetra
  • Gerookt paprikapoeder “Las Hermanas”

Aan de slag: 

  1. Giet de kikkererwten in een zeef, spoel ze onder de kraan en dep droog.
    Bak ze aan in een scheutje olijfolie en kruid met paprikapoeder, peper en zout.
     
  2. Snij de wortelen in fijne blokjes.
     
  3. Kook de handgerolde couscous, samen met de wortelblokjes gaar in een combinatie van Belfond-groentefond en gezouten water.
     
  4. Rooster de amandelen in een pannetje zonder vetstof en hak ze grof.
     
  5. Meng in een kom de couscous, de worteltjes, de kikkererwten, de geroosterde amandelen (hou een beetje apart), de fijngehakte koriander of bladpeterselie met een scheutje olijfolie.
    Brokkel er 2/3e geitenkaas door en kruid naar smaak met peper en fleur de sel.
     
  6. Snij de courgettes in twee, hol ze uit en vul ze met het couscous-mengsel.
    Zet vervolgens een 30-tal min. in de oven op 180 °C.
     
  7. Werk op het bord af met verse koriander of bladpeterselie, de rest van de geitenkaas en wat grofgehakte amandelen.