Couscoussalade met avocado en hoevekip

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 200 g handgerolde couscous
  • 240 ml Belfond-gevogeltefond
  • 8 hoevekip drumsticks
  • 1 avocado
  • 100 g paprikapartjes Naoumidis
  • 200 g Corbara-tomaatjes
  • 100 g kikkererwten Navarrico
  • 120 g zure room
  • 1 limoen
  • Verse koriander
  • Olijfolie
  • Snuifje raz-el-hanout
  • Gerookt pikant paprikapoeder
  • Fleur de sel
  • Zwarte peper

Aan de slag: 

  1. Kook de couscous gaar in de gevogeltefond en wat water samen met een snufje raz-el-hanout, gerookt pikant paprikapoeder en fleur de sel.
     
  2. Snij de avocado, paprikapartjes en pomodorini corbara in fijne stukjes.
     
  3. Laat de kikkererwten uitlekken en dep ze droog.
    Bak vervolgens kort aan in een pan met wat olijfolie en kruid af met gerookt paprikapoeder.
     
  4. Meng alle groenten onder de couscous, breng op smaak met zwarte peper en limoensap.
     
  5. Kruid de hoevekip drumsticks met pikant paprikapoeder en zeezout en leg ze op de BBQ.
    Draai regelmatig om.
     
  6. Schep de couscous op een bord en werk af met zure room en wat fijngesneden koriander, serveer met de hoevekip drumsticks.
     

Wijntip: 
Antigona El Lagar de Moha