Couscoussalade met gegrilde groenten en lamsvlees

Couscous in combinatie met lam, een échte lentetopper op je bord!


Couscoussalade met gegrilde groenten en lamsvlees.

Ingrediënten voor 4 personen: 

  • 300 g handgerolde couscous
  • 720 ml Belfond-gevogeltefond
  •  Paprika-auberginetapenade van Naoumidis
  • Lamskroon/lamskoteletjes
  • Groenten van ’t moment: venkel, wortel, paprika, courgette…
  • Verse munt
  • Olijfolie
  • Snuifje raz-el-hanout
  • Gerookt pikant paprikapoeder
  • Fleur de sel en zwarte peper

Aan de slag: 

  1. Kook de couscous gaar in de gevogeltefond samen met een snufje raz-el-hanout, gerookt pikant paprikapoeder en fleur de sel.
     
  2. Snij de groenten in stukken, bestrijk met olijfolie en gril in een grillpan of op de BBQ. Kruid naar smaak met zwarte peper en fleur de sel.
     
  3. Meng de groenten met de gekookte couscous en voeg nog wat fijngesneden verse munt toe.
     
  4. Bak de lamskoteletjes rosé.
     
  5. Schep de couscous op een bord, serveer met de lamskoteletjes en onze Griekse paprika-aubergine tapenade.
     

Tip:
Couscous smaakt ook zeer fris als je het koud serveert!