Couscoussalade met Midden-Oosterse toets

Recept: couscoussalade met Midden-Oosterse toets.

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 300 g handgerolde couscous
  • 1 bokaal Belfond groentebouillon (+ 500 ml water)
  • 1 bokaal Naoumidis paprika partjes
  • 1 bokaal Kikkererwten
  • 1 venkel
  • Snuifje Las Hermanas paprikapoeder Dulce
  • Snuifje Raz el Hanout du Roy
  • Zwarte peper en fleur de sel
  • Verse kruiden naar wens: munt, koriander,bladpeterselie, …

Aan de slag:

  1. Verwarm de oven op 200 °C.
     
  2. Spoel de kikkererwten onder stromend water en stort uit op een bakplaat met een scheut olijfolie, een snuifje paprikapoeder, peper en zout. Rooster ze in de oven tot ze goudbruin kleuren, roer regelmatig om.
     
  3. Kook ondertussen de couscous in de groentebouillon. Giet af en laat afkoelen.
     
  4. Snij de venkel in fijne schijfjes voor in de pan of dikker voor op de BBQ.
     
  5. Stoof de venkel in olijfolie in de pan of gril op de BBQ.
     
  6. Kruid naar wens met peper, fleur de sel en raz el hanout.
     
  7. Meng de couscous met een scheut olijfolie, de venkel en de kikkererwten en pimp met de paprikapartjes en verse kruiden.
     

Lekker met: 
Lamsvlees, grillkaas, feta, portobello, chistorra, frisse yoghurtdressing en munt